Aktif Filtreler

 

 

Temel Özellikler

Aktif Harmonik Filtreler 50. dereceye kadar harmonikleri yok eder, reaktif güç maliyetlerini azaltır.

Bazı makinalar, kaynak ekipmanları, sürücüler gibi lineer olmayan tüketiciler gerilim bozulmalarına neden olmaktadır.

50. dereceye kadar harmonikleri elimine eder ve reaktif güç kompanzasyonu sağlar. Bu sayede enerji kalitesini artırır ve maliyetlerde azalma sağlar.

Reaktif güç kompanzasyonu açısından tasarruf miktarı kolaylıkla hesaplanabilir. Ancak ekipmanların yıpranma miktarlarında ve arızalanmalarda azalma veya üretim kayıplarını önleme gibi durumların nicelendirilmesi zordur. Araştırmalar bu gibi durumların her yıl milyarlarca liraya mal olduğunu göstermektedir. Aktif filtreler bu gibi sistem problemleri ile karşılaşılan bütün alanlar için iyi bir yatırımdır.

Aktif Harmonik Filtreler Dijital teknoloji açısından büyük yararlar sağlamaktadır.

  • Ultra-hızlı: ECOsineTM Active buzulumlara 300µs’den daha kısa bir sürede cevap vermekte ve herhangi bir hasara neden olmadan bunları yok etmektedir.
  • Süper-kompakt: 30 A filtre kullanışlı, küçük ve kurulumu kolaydır bunun yanında 300 A pano ünitesi kompakt bir paket içerisinde en yüksek performansı sağlamaktadır.
  • Kolay bakım: Özel tasarımı sayesinde 200 ve 300A endüstriyel modellerindeki merkezi modüller 15 dakikadan daha kısa bir sürede değiştirilebilmektedir.
  • Endüstriyel kullanım için uygun: IP54 koruma sınıfı ile toz ve diğer çevresel etkilere karşı dayanıklıdır.
  • Çeşitli opsiyonlar: 30 - 300 A ve 400 - 480 V,  3 veya 4-tel teknoloji özelliklerindeki geniş bir alanda çözümler sunmaktadır.
  • Adaptif: Hedeflenen bireysel bozulumları kompanze eder ve değişen şebeke topolojileri otomatik olarak adapte olur.